Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Prisegnuo privremeni premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik pakistanskog senata Mohammadmian Soomro, imenovan privremenim premijerom čija je zadaća u siječnju organizirati parlamentarne izbore, prisegnuo je pred predsjednikom Pervezom Musharrafom.

57-godišnji Soomro bivši je bankar i član stranke, kojoj je na čelu Musharraf, Muslimanske lige Pakistana - Q, ujedno i blizak predsjednikov suradnik.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto, koja se nedavno, nakon osmogodišnjeg egzila vratila u zemlju, najžešća protivnica predsjednika Musharrafa, ocijenila je da je prijelazna vlada, danas imenovana zbog organizacije parlamentarnih izbora u siječnju "potpuno neprihvatljiva":

"Ta prijelazna vlada samo je produljena ruka Musharrafove stranke, Muslimanske lige Pakistana -Q i njezino postojanje nije prihvatljivo", komentirala je Bhutto. "Mi sa diktatorima nećemo raspravljati, naša se strategija sastoji u uspostavljanju demokracije", kazala je.

General Musharraf 3. studenoga uspostavio je u zemlji izvanredno stanje i namjerava ga održati do izbora predviđenih za 9. siječnja, unatoč prosvjedima oporbe i međunarodne zajednice koja smatra da izbori ne mogu biti slobodni i transparentni pod takvim režimom.

Mushaffarov predsjednički mandat istekao je u četvrtak u ponoć, no on ga je produljio proglašenjem izvanrednog stanja. Osim Soomroa na svečanosti su prisegnuli i drugi članovi pakistanske prijelazne vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene