Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistan je oslobodio 3.400 uhićenih ili osoba kojima je određen kućni pritvor na temelju izvanrednog stanja proglašenog 3. studenoga i uskoro će osloboditi preostalih 2.000, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Islamabadu.


'Savezne i pokrajinske vlasti su oslobodile oko 3.400 osoba, među kojima su odvjetnici i aktivisti političkih stranaka. Oko 2000 osoba je još zatočeno, ali će biti uskoro oslobođeni', rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Vezani članci Prosvjed u Rusiji Žestoki prosvjedi diljem Rusije: Policija dosad privela više od tisuću ljudi Ilustracija Uhićene tri osobe zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina, četvrta nedostupna hrvatskim vlastima

Samo vrlo malo zatočenih, oni optuženi za zločine morati će platiti jamčevinu ako žele izaći iz zatvora, dodao je glasnogovornik.

General Musharraf 3. studenoga proglasio je u zemlji izvanredno stanje i namjerava ga održati do izbora predviđenih za 8. siječnja, unatoč prosvjedima oporbe i međunarodne zajednice koja smatra kako izbori ne mogu biti slobodni i transparentni pod takvim režimom.