Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka bespilotna letjelica ispalila je dvije rakete na mete na plemenskom području na sjeverozapadu Pakistana, uz granicu s Afganistanom, ubivši četiri osobe, priopćili su čelnici pakistanske sigurnosne službe.


Meta napada bile su zgrade koje koriste pobunjenici u predgrađu Mir Alija, grada u Sjevernom Vaziristanu, na pakistanskom plemenskom području koje je uporište pakistanskih talibana, Al Kaide i pozadinska baza afganistanskih talibana. Rakete su pogodile dva objekta koja ‘pripadaju članovima tamošnjih plemena’, rekao je čelnik sigurnosne službe koji nije htio otkriti identitet.

Vezani članci Napad na bagdadsku zračnu luku Tri rakete pale na američko veleposlanstvo u Bagdadu, jedna pogodila restoran u vrijeme večere Nova kriza na Bliskom istoku, Branimir Vidmarović, Vlatko Cvrtila Svijet u strahu od velikog rata: "Situacija je vrlo opasna, dovoljan je jedan krivi potez"

‘Imamo potvrdu da su ubijene četiri, a ranjeno više od pet osoba’, rekao je drugi sigurnosni dužnosnik. Nema informacija o identitetu i o nacionalnoj pripadnosti žrtava. Stanovnici su rekli da su pripadnici plemena koji su bili vlasnici tih zgrada, talibani za koje se znalo da podupiru strane pobunjeničke borce. (Hina)