Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivana Petrović uživo iz Londona

"Ovo su izbori koje nitko nije želio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci nisu izbjegli izvanredne izbore. Danas glasuju na parlamentarnim izborima.

Najveći favoriti su aktualna premijerka Theresa May i vođa oporbe Jeremy Corybn. U Vijestima u 17 sati iz Londona se uživo javila Ivana Petrović, urednica vanjske politike Nove TV.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović najvažnji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: "Pred izbore smo uvedeni na sam rub ustavne krize" Ivana Petrović - 5 Nokaut s Pantovčaka Analiza Ivane Petrović: "Milanović je ovo dugo pripremao, a trebao je objaviti datum i zašutjeti. Čeka nas izrazito prljava kampanja"

"Izbori protječu regularno, iako se osjeća zamor Britanaca. Oni su prije dvije godine imali redovite izbore, a prošle godine referendum o Brexitu. Ovo su izbori koje nitko nije želio. Željela ih je Theresa May kako bi učvrstila konzervativnu stranku, povećala broj mjesta u parlamentu i sama dobila izborni legitimet kojeg nema jer je vlast preuzela tranzicijom od bivšeg premijera.

Ona će zacijelo pobijediti na izborima jer joj ankete daju između 7 i 9 posto prednosti ispred laburista, ali vidjet ćemo hoće li uspjeti u svom naumu. Razliku između torijevaca i laburista je od terorističkih napada do danas stvorio Jeremy Corbyn kritikama na račun Therese May koja je kao ministrica unutarnjih poslova otpustila velik broj policajaca.

Iako je Corbyn po profilu ljevičar iz 70-ih tipa "Give peace a chance" i "Svi ljudi su braća", za političku kampanju takva je kritika posve legitimna.

Ovo su trebali biti izbori o Brexitu, a pretvorili su se u izbore u liderstvu. Iznimno je važno tko će u ime UK vodite pregovore o razdruživanju s Europskom unijom", izvijestila je Petrović.

 

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene