Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islandski Lagarfljot

'Ovo nije prevara, to je stvarno mitsko čudovište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Farmer koji je snimio video u kojem je navodno islandski Lagarfljot riječni crv - mit sličan škotskom Loch Nessu, tvrdi da se ne radi o prevari i da je zaista snimio čudovišnog crva.

Video koji prikazuje stvorenje koje se vuče kroz zaleđenu vodu postao je internetska senzacija, piše Reuters. Od 2. veljače kada je objavljen, pogledalo ga je više od dva milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

Farmer Hjortur Kjerulf ispričao je kako si je tog dana krenuo kuhati kavu, kada je kroz prozor ugledao nešto neobično u obližnjoj rijeci. Zgrabio je kameru i spustio se na obalu rijeke koja je poznata kao brlog mitskog crva.

'Počeo sam se pitati što sam to vidio i je li to povezano s Lagarfljotskim crvom. Računao sam s tim da će biti pametno snimiti to što vidim, jer je uistinu izgledalo stvarno', rekao je.  Dodao je kako ga je ono što je vidio podsjetilo i na krokodila ili neko drugo čudovište. 'No, prvo što mi je na pamet palo jest da je to mitski crv', tvrdi.

Iako skeptici tvrde da se radi o dobrom 'lažnjaku', Hjortur Kjerulf takve navode demantira. 67-godišnjak tvrdi da je snimka autentična te da zbog svoje loše informatičke pismenosti ne bi znao ništa dodati snimci.

Lagarfljot riječni crv najpoznatije je islandsko čudovište koje se spominje od 1345 godine. Legenda kaže da je crv prvo bio malen. Onda je stavljen na zlatni prsten kako bi zlato zajedno s crvom raslo. Kada je vlasnik prstena došao po svoje zlato, sablaznio se shvativši koliko je crv narastao, a prsten je ostao isti.  Bacio je prsten u rijeku Lagarfljot u kojoj je crv nastavio rasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene