Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska na 46.mjestu

Otkrijte u kojim se zemljama najbolje roditi u 2013. godini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indeks kvalitete života otkrio je tko je najsretniji i tko ima najbolju kvalitetu života kada se u obzir uzmu bogatstvo, zdravlje i povjerenje u javne institucije.

Novo istraživanje je proveo Economist Intelligence Unit, sestrinska tvrtka The Economista koja je pokušala izmjeriti koja će zemlja pružiti najbolje mogućnosti za zdrav, siguran i prosperitetan život u godinama koje dolaze, piše Daily Mail.

Rezultati istraživanja pokazali su da je u 2013. godini najbolje roditi se u Švicarskoj jer će osobe rođene tamo biti najsretnije i imat će najbolju kvalitetu života u smislu bogatstva, zdravlja i povjerenja u javne institucije. Skandinavske zemlje Norveška, Švedska i Danska su također ušle u 'top pet' prema indeksu o kvaliteti života.

>> Evo koje su zemlje najveći brendovi na svijetu!

Hrvatska se našla na 46. mjestu kojeg dijeli s Mađarskom, a što se ostalih zemalja iz regije tiče, od nas su bolji samo Slovenci koji su zauzeli 32. mjesto, dok se Srbija nalazi na 54. mjestu. Posljednja tri, od ukupno 80 mjesta, zauzele su Ukrajina, Kenija i Nigerija.

Indeks kvalitete života povezuje rezultate subjektivnih anketa o zadovoljstvu, odnosno o tome koliko su ljudi sretni, s objektivnim odrednicama kvalitete života u pojedinim zemljama. Jedan od najvažnijih faktora je bogatstvo, ali su se u obzir uzeli i drugi faktori poput kriminala, povjerenja u javne institucije i zdravlja obiteljskog života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene