Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Charles Manson se ženi

Ispovijest oca čija se kći udaje za najpoznatijeg ubojicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Phil Burton prisjetio se dana kada mu je 26-godišnja kćer Afton, putem telefona rekla da se udaje za 79-godišnjeg Charlesa Mansona, najpoznatijeg osuđenog ubojicu svih vremena u kojeg se zaljubila još kao tinejdžerica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISKAZ U POLICIJI Trostruki ubojica djece brani se šutnjom. Branitelj: ''Čeka se podizanje optužnice" Slika nije dostupna UBOJICA I DALJE NA PROMATRANJU Ravnatelj policije: Pokušavamo rasvijetliti sve okolnosti jednog od najstrašnijih zločina u RH

Phil Burton tvrdi da nije bio iznenađen kada ga je nazvala kćer Afton (26) prije osam mjeseci i rekla mu da se udaje za Charlesa Mansona, piše Daily Mail.

Kaže da je prihvatio to što mu se kćer udaje za ubojicu, ali da neće prisustvovati njihovom vjenčanju. Novinarima je otkrio kako su on i supruga saznali za vezu svoje kćeri i Mansona, dok je ona bila još tinejdžerica.

'Nikada se nećemo odreći svoje kćeri. Volim svoju djecu više od života. Volim svoju kćer. Moja supruga je voli i znam da ona voli nas', rekao je 45-godišnji Phil koji živi u američkoj saveznoj državi Illinois sa suprugom Melissom (47) te sinovima Daltonom (18) i Westonom (11). Obitelj ima još jedno dijete, sina Coltona (24) koji se odselio od kuće.

Zloglasni ubojica: 'Nevin sam i tražit ću 50 milijuna dolara odštete!'

'U mom je srcu velik praznina, jer ona nije ovdje s nama. Ali ne zbog toga gdje je niti što radi. S nama ne živi već sedam godina', rekao je Phil. Dodaje da je već imala 18 godina kada su on i supruga Melissa saznali za vezu i da je nisu mogli spriječiti.

Afton je odgajana u strogom vjerskom okruženju, a novinarima je sama ispričala da je nasilno izopćena iz društva prijatelja na duže vrijeme tijekom svojih tinejdžerskih godina. 'Nisam uopće smjela komunicirati s njima. To je imalo velik utjecaj na moj život', rekla je Afton.

Vjeruje se da je prvi put u kontakt s Mansonom stupila sa 17 godina te daje veoma lako manipulirao njom. Mediji ističu i njezinu fizičku sličnost sa Susan Atkins koja je osuđena za sudjelovanje u osam Mansonovih ubojstava.

S Mansonom se dopisivala preko adrese svoje prijateljice, tako da roditelji nisu ni mogli znati za pisma koja su si međusobno slali. Jednog je dana donijela pismo kući i njezina majka ga je pronašla.

Manson služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog svoje uloge u devet ubojstava tijekom pet tjedana 1969. godine. Među ubijenima je i bila trudna supruga Romana Polanskog, glumica Sharon Tate.

U trenutku kada bi Phil i njegova supruga mogli izgubiti kćer zauvijek, odlučili su kontrolirati samo ono što mogu i prihvatiti ono što ne je izvan njihove kontrole.

'Zapravo, ponosni smo na nju, što je imala snage otići sama u drugu saveznu državu sa samo 18 godina, putovati sama u Kaliforniju i uzdržavati se sama od prvog dana. Nikada nas nije tražila ni novčića', rekao je Phil.

Kaže kako ne zna kako zarađuje za život, a niti ga ne iznenađuje fotografija na kojoj je njoj na čelu urezano 'X', znak kojim su se obilježavale Mansonove obožavateljice tijekom suđenja 10970. i 1971. 'Prihvatiti ću to najozbiljnije što mogu. Činjenice su činjenice. Ona želi biti tamo. Želi ga posjećivati i provoditi vrijeme s njim', rekao je te dodao kako nikada kćeri nije rekao da će Manson biti dobrodošao u njihovoj kući.

'On nikada neće biti našem domu. Oni nikada neće biti ni u čijem domu. On nikada neće izaći iz zatvora, a mislim da to niti ne želi. On već je doma', kaže Phil.

Naime, Mansonu je u travnju 2012. odbijen posljednji, 12. zahtjev za puštanjem na slobodu, jer je psihologinji rekao da je još uvijek 'veoma opasan čovjek'.

'Ako se vjenčaju, to će biti u zatvoru i to neće biti brak u pravom smislu riječ, tek na papiru', rekao je Phil. S obzirom na to zatvorenici u Kaliforniji nemaju pravo na bračne posjete, Phil ne brine da će njegova kćer roditi dijete ubojice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene