Phil Burton prisjetio se dana kada mu je 26-godišnja kćer Afton, putem telefona rekla da se udaje za 79-godišnjeg Charlesa Mansona, najpoznatijeg osuđenog ubojicu svih vremena u kojeg se zaljubila još kao tinejdžerica.


Phil Burton tvrdi da nije bio iznenađen kada ga je nazvala kćer Afton (26) prije osam mjeseci i rekla mu da se udaje za Charlesa Mansona, piše Daily Mail.

Vezani članci Nesreća Za dlaku izbjegli tragediju! Tata u zadnji čas spasio dijete od pomahnitalog vozača Charles Manson (Foto: AFP) Vođa kulta osuđen za niz ubojstava: Umro ubojica Charles Manson

Kaže da je prihvatio to što mu se kćer udaje za ubojicu, ali da neće prisustvovati njihovom vjenčanju. Novinarima je otkrio kako su on i supruga saznali za vezu svoje kćeri i Mansona, dok je ona bila još tinejdžerica.

'Nikada se nećemo odreći svoje kćeri. Volim svoju djecu više od života. Volim svoju kćer. Moja supruga je voli i znam da ona voli nas', rekao je 45-godišnji Phil koji živi u američkoj saveznoj državi Illinois sa suprugom Melissom (47) te sinovima Daltonom (18) i Westonom (11). Obitelj ima još jedno dijete, sina Coltona (24) koji se odselio od kuće.

Zloglasni ubojica: 'Nevin sam i tražit ću 50 milijuna dolara odštete!'

'U mom je srcu velik praznina, jer ona nije ovdje s nama. Ali ne zbog toga gdje je niti što radi. S nama ne živi već sedam godina', rekao je Phil. Dodaje da je već imala 18 godina kada su on i supruga Melissa saznali za vezu i da je nisu mogli spriječiti.

Afton je odgajana u strogom vjerskom okruženju, a novinarima je sama ispričala da je nasilno izopćena iz društva prijatelja na duže vrijeme tijekom svojih tinejdžerskih godina. 'Nisam uopće smjela komunicirati s njima. To je imalo velik utjecaj na moj život', rekla je Afton.

Vjeruje se da je prvi put u kontakt s Mansonom stupila sa 17 godina te daje veoma lako manipulirao njom. Mediji ističu i njezinu fizičku sličnost sa Susan Atkins koja je osuđena za sudjelovanje u osam Mansonovih ubojstava.

S Mansonom se dopisivala preko adrese svoje prijateljice, tako da roditelji nisu ni mogli znati za pisma koja su si međusobno slali. Jednog je dana donijela pismo kući i njezina majka ga je pronašla.

Manson služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog svoje uloge u devet ubojstava tijekom pet tjedana 1969. godine. Među ubijenima je i bila trudna supruga Romana Polanskog, glumica Sharon Tate.

U trenutku kada bi Phil i njegova supruga mogli izgubiti kćer zauvijek, odlučili su kontrolirati samo ono što mogu i prihvatiti ono što ne je izvan njihove kontrole.

'Zapravo, ponosni smo na nju, što je imala snage otići sama u drugu saveznu državu sa samo 18 godina, putovati sama u Kaliforniju i uzdržavati se sama od prvog dana. Nikada nas nije tražila ni novčića', rekao je Phil.

Kaže kako ne zna kako zarađuje za život, a niti ga ne iznenađuje fotografija na kojoj je njoj na čelu urezano 'X', znak kojim su se obilježavale Mansonove obožavateljice tijekom suđenja 10970. i 1971. 'Prihvatiti ću to najozbiljnije što mogu. Činjenice su činjenice. Ona želi biti tamo. Želi ga posjećivati i provoditi vrijeme s njim', rekao je te dodao kako nikada kćeri nije rekao da će Manson biti dobrodošao u njihovoj kući.

'On nikada neće biti našem domu. Oni nikada neće biti ni u čijem domu. On nikada neće izaći iz zatvora, a mislim da to niti ne želi. On već je doma', kaže Phil.

Naime, Mansonu je u travnju 2012. odbijen posljednji, 12. zahtjev za puštanjem na slobodu, jer je psihologinji rekao da je još uvijek 'veoma opasan čovjek'.

'Ako se vjenčaju, to će biti u zatvoru i to neće biti brak u pravom smislu riječ, tek na papiru', rekao je Phil. S obzirom na to zatvorenici u Kaliforniji nemaju pravo na bračne posjete, Phil ne brine da će njegova kćer roditi dijete ubojice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook