Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Uzeo pravdu u svoje ruke''

Žestoka poruka Davidova oca Dodiku nakon njegovih prijetnji: "Dobit ćeš moj krevet, zločinče i ubojico!"

David Dragičević (Foto: Provjereno)
David Dragičević (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno
Milorad Dodik zaprijetio je Pravdi za Davida da će nakon izbora u BiH biti "počišćeni" s banjolučkog Trga Krajine. Odgovor oca Davida Dragičevića stigao je vrlo brzo i raširio se društvenim mrežama.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, u nedjelju se na predizbornom skupu u Bileći osvrnuo na Davora Dragičevića, koji u Banjoj Luci više od šest mjeseci traži istinu o smrti svojeg sina Davida, i istovremeno poslao poruku Draženu Dunđeru, kandidatu Narodnog demokratskog pokreta iz Bileće.

Pročitajte i ovo Govor oca Davora Dragičevića na prosvjedu za ubijenog mu sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ne želi otkriti gdje se nalazi Oglasio se Davor Dragičević: "Ne bojim se, na sigurnom sam. Napustio sam BiH da me ne bi likvidirali" Otac Davor Dragičević na prosvjedu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ''Pravda za Davida'' Davor Dragičević prijavljen za "rušenje ustavnog uređenja RS-a", prijeti mu do osam godina zatvora

"Čuo sam da mi ovaj ovdje neki Dunđer prijeti. Kažite mu da se prestane zaj**avati da se ja ne bi zaj**avao s njim. Kaže da je jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi da onaj u Banjoj Luci kao nešto uradi. Što će on uradit. Iznio krevet na trg i misli da je frajer. Osmoga više neće biti ondje", poručio je Dodik.

Odgovor oca Davida Dragičevića stigao je gotovo istodobno i raširio se društvenim mrežama.

Prenosimo njegovu poruku u cijelosti.

"Poruka Miloradu Dodiku od Davora Dragičevića, oca, što ste mi dijete silovali i ubili:

Nećeš se odavde nikad skloniti, sklonit ću ja vas sve, i tebe i Lukača (ministar unutarnjih poslova RS-a, op.a.). Zločinci i ubojice. Samo naprijed, što čekate osmi (dan nakon izbora u BiH, op.a.)? Ja sam spreman i ja vas čekam, a vi se naoružajte s čim god hoćete. Mene i grupu Pravda za Davida nećete! A dobit ćeš ovaj moj 'otoman' ili krevet, trebat će ti, siguran budi. Zločincu i ubojico! A trebat će ti tvojoj djeci. To ti Davor Dragičević kaže, otac ubijenog Davida Dragičevića, i tebi i tvojim zločincima. Sotone i ubojice!" poručio je Davor Dragičević u videoporuci Miloradu Dodiku.


U petak pritvoren računalni stručnjak

Podsjetimo, Državno odvjetništvo u Banjoj Luci odredilo je u petak pritvor računalnom stručnjaku koji je naknadno nakon smrti mladića Davida Dragičevića brisao snimke videonadzora s jednoga objekta. To pojačava tvrdnje Davidova oca kako se radilo o ubojstvu te prikrivanju istrage iz ožujka ove godine, zbog čega se više mjeseci prosvjeduje u središtu Banja Luke, izvijestili su u subotu mediji u BiH.

U međuvremenu, otac Davida Dragičevića najavio je da od 25. rujna uzima pravdu u svoje ruke i sa skupinom ''Pravda za Davida'' počinje uhićivati odgovorne za, kako tvrdi, mučenje i ubojstvo njegova sina. "Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina 'Pravda za Davida' uzimaju pravdu u svoje ruke i krećemo u lov na zločince i ubojice", rekao je otac.

Smrt okvalificirana kao ubojstvo

Smrt Davida Dragičevića okvalificirana je kao ubojstvo odlukom koju je u srpnju donijelo okružno tužiteljstvo. Međutim, ta činjenica nije bila dovoljan razlog da bi vladajuća većina u parlamentu Republike Srpske podržala zaključke posebnog parlamentarnog istražnog povjerenstva, koje je ukazalo na tu činjenicu, i stoga su zatražili odgovornost policije za koju se pretpostavlja da je pokušala zataškati cijeli slučaj.

Smrt Davida Dragičevića (21) slučaj je koji je doveo do najmasovnijih prosvjeda u RS-u i istodobno poslužio kao sredstvo obračuna oporbe i vlasti koju kontrolira Milorad Dodik. Upravo se Dodik početkom rujna, na početku izborne kampanje u BiH, morao suočiti s time da ima onih koji ne vjeruju ni njemu ni njegovim obećanjima, a prvi koji mu je to pokazao bio je Davor Dragičević, otac mladića koji je pod sumnjivim okonostima nađen mrtav potkraj ožujka.

Dodikovu nakanu da na središnjem trgu u Banjoj Luci ležerno promovira svoju kampanju za srpskog člana predsjedništva BiH poremetio je Davidov otac, koji se popeo na klupu i istaknuo plakat "Tko je ubio Davida Dragičevića" te izvikivao "Idemo do kraja, Davide". Aludirajući na Dodika, poručio je da se "nitko neće izvući".

Dragičević je s Dodikom "na ratnoj nozi" nakon što je predsjednik RS-a pokušao ocrniti njegova pokojnog sina rekavši da dolazi iz problematične obitelji razvedenih roditelja, a ocu Davoru poručio kako bi trebao više brinuti o ostaloj djeci. Nerazjašnjena smrt mladog Davida okupila je desetke tisuća prosvjednika u BiH, a prosvjedovalo se i u Hrvatskoj.

Studirao na dva fakulteta i bavio se sportom

Dvadesetjednogodišnji David Dragičević iz Banje Luke, koji je studirao na dva fakulteta, bavio se sportom i obožavao glazbu, umro je pod nerazjašnjenim okolnostima. Proturječni nalazi obdukcije i nepotpuni policijski izvještaji koji slučaj nisu riješili čak dva mjeseca nakon tragedije  izazvali su masovni revolt građana.

Dana 24. ožujka David je pronađen mrtav, a njegovo je tijelo izvučeno iz kanalizacijskog potoka. Rezultati policijske istrage objavljeni su dva dana kasnije na konferenciji za novinare i po njima je riječ o slučajnoj smrti. Policija je tvrdila kako se David napio, konzumirao marihuanu i LSD, pojeo burek, potom opljačkao kuću pa pao ili skočio s mostića u potok, koji je njegovo tijelo nosio otprilike dva i pol kilometra do mjesta gdje je pronađen. No Davor Dragičević, Davidov otac, u tu verziju priče ne vjeruje. Svog je sina vidio na obdukcijskom stolu i tvrdi kako je bilo očito da u vodi nije bio dulje od dva-tri sata, a posebno ne u onoj kanalizacijskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene