David Dragičević (Foto: Provjereno)
David Dragičević (Foto: Provjereno)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u petak se na početku izborne kampanje u BiH morao suočiti s time da ima onih koji ne vjeruju ni njemu ni njegovim obećanjima, a prvi koji mu je to pokazao bio je Davor Dragičević, otac mladića koji je pod sumnjivim okonostima nađen mrtav potkraj ožujka.


Dodikovu nakanu da na središnjem trgu u Banjoj Luci ležerno promovira svoju kampanju za srpskog člana predsjedništva BiH poremetio je Davor Dragičević koji se popeo na klupu i istaknuo plakat "Tko je ubio Davida Dragičevića" te izvikivao "Idemo do kraja Davide".

Vezani članci Ruski premijer Medvedev prisustvovao vojnoj vježbi u Beogradu (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Ruski premijer Medvedev prisustvovao vojnoj vježbi u Beogradu, čuva ga 5000 policajaca Svećenik, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Hrvatska biskupska konferencija o EU izborima: "Nemamo pravo apstinirati, nemamo pravo kritizirati ako se sami ne aktiviramo"

Aludirajući na Dodika, poručio je kako se "nitko neće izvući".

Naviknut da ga okružuju isključivo obožavatelji, predsjednik RS-a ipak nije mogao ignorirati Dragičevića, pa mu je u jednom trenutku prišao i iz "žablje perspektive" započeo polemiku.

"Neće mene nitko izvlačiti, ja imam podršku naroda", rekao je Dodik, dodajući kako će se to vidjeti i u listopadu.

17.02.2018.
Milorad Dodik (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Dragičevića to nije impresioniralo, pa je Dodiku odgovorio kako su "svi pali na njegova obećanja no Davor Dragičević neće".

Dragičević je s Dodikom "na ratnoj nozi" nakon što je predsjednik RS-a pokušao ocrniti njegova pokojnog sina rekavši da dolazi iz problematične obitelji razvedenih roditelja, a ocu Davoru poručio kako bi trebao više brinuti o ostaloj djeci.

Skupovi pod nazivom "Pravda za Davida" održavaju se svakodnevno u Banjoj Luci već više od 160 dana. Građani traže da se rasvijetle okolnosti smrti mladića za kojeg vjeruju da je ubijen, a da vlast koju kontrolira Dodik to nastoji prikriti. (Hina)