Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabar čin

Ostavio zrakoplov bez pilota kako bi spasio padobranca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski pilot dobio je najviše priznanje za hrabrost u toj zemlji, jer je odlučio riskirati vlastiti život i zrakoplov kojim je upravljao, kako bi spasio padobranca, koji je zapeo na njegovima kotačima u zraku.

Garth Greyling upravljao je zrakoplovom tipa Turbo-Islander iznad Bad Lippspringea u Njemačkoj, iz kojeg je tim padobranaca iskakao, no ono što Greyling nije primijetio, jest da je jednom padobrancu, bojniku Jeremyju Denningu, noga zapela za uže iz zrakoplova te da je ostao visjeti ispod zrakoplova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok u avionu Pilot prigušio svjetla i počeo gledati sadržaj koji je šokirao putnika: Otišao je na WC i nakon toga zaspao Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

>> Padobranac sletio s mrtvim instruktorom

Kako se približio pisti za slijetanje, kontrola leta upozorila je pilota kako mu ispod zrakoplova bespomoćno visi padobranac, na što je Greyling podigao zrakoplov na oko 2300 metara visine i odlučio spasiti bojnika Denninga, od inače sigurne smrti. Hrabri je pilot zakočio komande zrakoplova, isprobavši par puta kako će se zrakoplov ponašati dok on ode u njegov stražnji dio.

Zaslužio nagradu

Kad se uvjerio da zrakoplov neće samo odjednom izgubiti kontrolu, Greyling je došao do vrata zrakoplova u stražnjem dijelu te kroz nekoliko minuta presjekao uže, s kojeg je visio bojnik Denning te je ovaj nakon toga upotrijebio svoj padobran, kako bi sigurno sletio na površinu. 'Bilo je to nevjerojatno. Ako je ikad itko zaslužio tu nagradu, onda je to on. Uistinu je demonstrirao da je vrhunski pilot, a zrakoplov je isto tako mogao u bilo kojem trenutku krenuti u poniranje i ubiti obojicu', rekao je za Daily Mail Dick Wilkinson, tajnik društva Royal Humane.

na svu sreću, spretnost, hrabrost i smirenost Greylinga spasila je dan, a on i njegov zrakoplov, nakon Denninga, sigurno su i u jednom komadu sletjeli na pistu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene