Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasila majku

Eksplodirala mikrovalna, opekla je vruća hrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brzo razmišljanje i reakcija osmogodišnjakinje spasili su njezinu majku od ozbiljnijih opeklina nakon eksplozije mikrovalne pećnice. Djevojčica je pomogla majci koristeći vještine koje je naučila u školi na satovima prve pomoći. Rekla joj je neka se istušira u hladnoj vodi, a potom zamotala opekline.

Ella Rake pojurila je u akciju nakon što je vidjela majku Vicky Patmore kako leži prekrivena vrućom hranom koja je eksplodirala u mikrovalnoj pećnici i odletjela ravno u njezino lice. 32-godišnja Vicky zadobila je teške opekline na bradi i prsima kad ju je zalio umak iz hrane, no njezina osmogodišnja kći spasila ju je od trajnih ožiljaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje Nesreća u Solinu - 1 Kaznena prijava Petnaestomjesečna djevojčica pogođena bocom sa zapaljivom tekućinom izvan je životne opasnosti

Ella je pomogla majci tako što je odmah nazvala hitnu pomoć, uputila je da se istušira u hladnoj vodi te joj zamotala opekline prijanjajućom folijom. Srećom, Ella je na prethodnom satu prve pomoći naučila kako liječiti opekline.

>> Ne pokušavajte kod kuće: Mikrovalna uništava - sve!

'Tako sam ponosna na nju. Bila sam u stanju šoka, a ona je odmah znala što učiniti', rekla je gđa Patmore. Bolničari koju su liječili gđu Patmore u njezinu domu u Birchingtonu, rekli su kako je Ella spasila svoju majku od trajnih ožiljaka.

'Upravo samo naučili kako sanirati opekline, te sam znala što treba učiniti. Kad je stigla hitna pomoć, bolničar je rekao mojoj majci da sam ispravno postupila', rekla je Ella. Gđa Patmore odvedena je u bolnicu na liječenje. 'Stvarno sam zahvalna školi što je organizirala satove prve pomoći', izjavila je.

>> Majka ubila bebu u mikrovalnoj pećnici

Zanumljivo je kako ovo nije prvi put da je Ella spasila svoju majku. 2010. godine, tada petogodišnjakinja, nazvala je hitnu pomoć kad je njena majka pretrpila srčani udar.  'Ona je moj mali skrbnik, stvarno je nevjerojatna', rekla je Vicky.

Unatoč junačkim pothvatima, Ella ne želi graditi karijeru u medicini. 'Kad narastem, htjela bih biti čuvarica u Zoološkom vrtu, jer se želim brinuti o životinjama. Ne želim biti veterinarka jer ne bih voljela operirati životinje. Ne želim biti ni liječnica jer mi se ne sviđa kad su ljudi bolesni', objasnila je Ella.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene