Osam učenika ubijeno je u ponedjeljak u napadu koji se dogodio prvoga dana škole u središnjoj Kini, prenijeli su državni mediji.

Galerija


Osam učenika ubijeno je, a dvoje je ranjeno prilikom napada u osnovnoj školi Chaoyangpo u gradu Enshiju, koji se nalazi u pokrajini Hubei, prenijele su novine Global Times. Policija je uhitila četrdesetogodišnjeg muškarca.

Vezani članci Ubojstvo kod Vinkovaca - 4 Strava kod Vinkovaca: Hladnim oružjem ubio ženu, policija ga uhitila Očevid ubojstva u Žegaru Užas kod Obrovca: Posvađali su se i potukli, jedan umro, drugog sumnjiče za ubojstvo

Prema lokalnim medijima, na koje se poziva Global Times, osumnjičeni je prošle godine odslužio osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva. Lokalna policija nije rekla kako su učenici napadnuti.

Lokalne vlasti rekle su kako su pružile psihološku pomoć obiteljima ubijenih i ranjenih. Napadi na školarce u Kini u prošlosti su bili izvedeni noževima ili eksplozivom iz kućne radinosti s obzirom na to da država strogo kontrolira prodaju oružja. (Hina)