Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Original Daytonskog sporazuma prodaju putem interneta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednom internetskom portalu registriranom u Bosni i Hercegovini ovog tjedna na prodaju je ponuđen navodni primjerak Daytonskog sporazuma za kojim se već dva tjedna traga u bosanskohercegovačkim državnim arhivama.

"Sporazum iz Daytona - Holbrooke design - 12,5 godina star, neimplementiran u cijelosti, neznatno mijenjan, bez ikakvih poboljšanja", tekst je oglasa koji se pojavio na portalu www.market.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužbu će podnijeti u Britaniji Dodik najavio da će tužiti Ashdowna zbog kršenja Daytonskog sporazuma Slika nije dostupna Četiri godine stagnacije Gdje je BiH danas, 15 godina od Daytonskog sporazuma?

U tekstu čiji se autor predstavio kao "riđobrki" stoji i to da je ponuđeni dokument "još uvijek pod garancijom međunarodne zajednice" te da je "idealan za sputavanje reformi i kočenje napretka".

Anonimni prodavatelj i uz to očevidni šaljivac također navodi kako dokument "američke proizvodnje a uvezen iz Francuske" nudi u originalnoj izvedbi s autogramima dizajnera i sa svim aneksima.

Ponuda vrijedi do 17. lipnja.

Činjenicu da je originalni primjerak Daytonskog sporazuma nestao iz službenih arhiva BiH prošlog je tjedna objavio predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Na njegov zahtjev Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu otvorilo je istragu o tom slučaju a srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potom je ustvrdio da je originalni dokument uklonjen jer je bivši visoki predstavnik Carl Bildt napravio preinake što se navodno željelo prikriti.

U međuvremenu se doznalo da svoj primjerak Daytonskog sporazuma nemaju ni vlasti u Beogradu te da jedino Hrvatska pažljivo čuva svoju kopiju pohranjenu u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene