Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petorica američkih muškaraca umalo su završila u zatvoru s 25-godišnjim zatvorskim kaznama, nakon što ih je 18-godišnja studentica sveučilišta Hofsfra, optužila za grupno silovanje.


Djevojka je petoricu muškaraca optužila za silovanje u kupaonici studentskog doma, prošle nedjelje ujutro, no njezina priča ubrzo je počela padati u vodu, nakon što je suočena s činjenicom da tužiteljstvo raspolaže video snimkom čitavog događaja, napravljenom mobitelom, od strane jednog od sudionika.

Vezani članci Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 1 ''Izvadio je spolovilo, ajde otvori usta i...'' Mučne ispovijesti djevojaka koje su se prijavile za studentski posao, a postale žrtve gnjusnog silovatelja Hussein K. na sudu (Foto: AFp) Roditelji studentice koju je silovao i ubio Afganistanac osnovali zakladu za pomoć stranim studentima

Studentica je tvrdila u svojoj priči, kako su je petorica optuženih namamila iz kluba, odvezli ju, seksualno se iživljavali na njoj i silovali ju. No, nakon što je suočena sa snimkom, priču je ubrzo promijenila i progovorila istinu, jer se ništa od navedenog u njezinoj prvotnoj priči nije podudaralo sa snimljenim materijalom. 'To je više izgledalo kao tvrdi porno uradak', kazao je za New York Daily News Victor Daly-Rivera, odvjetnik 20-godišnjeg Kevina Taverasa, jednog od optuženih.

'Na snimci nema silovanja, vezivanja, vrištanja ili ozlijeđivanja. Sasvim druga priča', dodao je Rivera. Lažljiva studentica suspendirana je s fakulteta i očekuje je disciplinsko saslušanje na fakultetu, rekla je glasnogovornica sveučilišta Melissa Connoly. Stalin Felipe, 19-godišnjak, koji je isto tako bio neopravdano optužen za silovanje studentice, zaključuje kako je vjerojatno lagala jer se 'osjećala krivom i posramljenom zbog toga što je učinila'.