Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi otac ostao je zarobljen u svom tijelu nakon što je pretrpio moždani udar. Iako su mislili da nikad neće ustati, prohodao je tek nekoliko tjedana nakon svoje kćerkice.


Tek dva mjeseca nakon vjenčanja 22-godišnji Mark Ellis je pretrpio moždani udar i od tada je samo njegov mozak bio aktivan, dok mu je tijelo bilo paralizirano. Komunicirao je samo pokretima očiju, ali obitelj je bila sretna jer je preživio.

Vezani članci Festival, ilustracija Ukinuli mjere pa im naglo porastao broj zaraženih, ali oni organiziraju festival na kojem će biti nevjerojatnih 40.000 ljudi Slika nije dostupna Tako se oprašta! Pismo majke umrle od raka dirnulo svijet

Kratko prije moždanog udara, Mark je postao otac – njegova supruga je rodila zdravu kćerku, Lily Rose. Sve je bilo uobičajeno dok Mark nije napustio bolnicu, a u tjednima nakon izlaska je oduševio svoje liječnike! Polako je učio govoriti, kretati se i hodati, a sve zahvaljujući oponašanju svoje 8-mjesečne Lily-Rose.

„Nije bila velika razlika u vremenu kada su oboje napravili svoje prve korake. Mislim da je Mark to napravio dva tjedna nakon Lily-Rose“, rekla je za Daily Mail Amy, Markova supruga i dodala kako su zajedno koristili igračke i knjige. „Liječnici nisu očekivali da će preživjeti, ali njegova mladost i psihička snaga su mu pomogli da se izvuče“, dodala je Amy.

>> Majka i kćerka se našle nakon 75 godina!

Markov terapeut savjetovao je kopiranje kćerke kako bi naučio govoriti. „Počeo je proizvoditi iste zvukove, a onda su navrle i riječi“, ispričala je Amy. Ona je prestala raditi u frizerskom salonu kako bi njegovala svog supruga, a dok je ležao potpuno paraliziran u krevetu, često mu je stavljala Lily Rose u naručje. Snažna veza između supružnika, ali i oca s kćerkom, još jednom je dokazala da su čuda moguća.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.