Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stvorio dobru Ameriku'

Magazin Time odlučio: Osoba godine je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama proglašen je osobom 2012. godine u izboru tjednika Time.

Izbor je obrazložen njegovim povijesnim reizborom u studenome u Americi promijenjene demografske strukture, u vrijeme velike nezaposlenosti i drugih problema. Urednik Timea Rick Stengel objavio je izbor u srijedu u emisiji Today TV mreže NBC-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mama Sarah U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame Slika nije dostupna GOTOVO 900 TISUĆA PRIMJERAKA "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

'On je stvorio i iskoristio novu i dobru Ameriku - Ameriku nove demografske strukture i nove kulture, koju on sada i simbolizira', rekao je Stengel. 'Ponovno je izabran unatoč stopi nezaposlenosti višoj i od jedne s kojom se (neki kandidat) morao suočiti u zadnjih 70 godina. On je prvi demokrat koji je izbore dvaput zaredom dobio natpolovičnom većinom glasova. To nismo vidjeli od Franklina Delana Roosevelta', rekao je Stengel.

>> Time: Barack Obama osoba godine 2008.

Roosevelt je bio američki predsjednik u vrijeme Velike depresije 30-ih godina 20. stoljeća i Drugoga svjetskog rata. U konkurenciji za Timeovu ličnost godine Obama je pobijedio Malalu Yousufzai, pakistansku djevojčicu kojoj su talibani pucali u glavu jer se zalagala za obrazovanje djevojčica, dodao je Stengel. Ostali su finalisti bili Appleov direktor Tim Cook, egipatski predsjednik Mohamed Morsi i talijanska fizičarka Fabiola Gianotti.

A da se ne bavi samo ozbiljnim temama, već da se u Bijeloj kući ponekad opusti pokazuje i fotografija snimljena krajem listopada. Tada ga je naime, kostimiran u spidermana iznenadio sin jednog člana Ovalnog ureda, a Obama je odlučio sudjelovati u igri, pa se pretvarao da se predaje dječaku u kostimu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene