Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak naprijed

Time: Barack Obama osoba godine 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki magazin Time proglasio je novoizabranog predsjednika SAD Baracka Obamu za Osobu godine 2008., zbog 'povjerenja da zacrta ambicioznu budućnost u u tmurnom trenutku', objavio je list u online izdanju.

Time ističe kako je Obama pokazao kompetentnost koja kod Amerikanaca budi nadu da bi mogao zemlju povući naprijed. Posljednji dobitnici prestižnog Time-ovog priznanja su ruski premijer Vladimir Putin, američki vojnik i online publika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Finale 28. siječnja Škoda bira najboljeg vozača godine Slika nije dostupna Vi ste 'Osoba godine'

'On je potpuno dominirao javnom sferom...udario je na američku scenu kao grom, podigao američku politiku, uzdrmao desetljeća konvencionalne mudrosti i nadišao stoljeća društvenog reda biranja', navodi u obrazloženju odluke Time, na čijoj se naslovnici ove godine Obama pojavio 15 puta, a njegova supruga Michelle također nekoliko puta.

Time bira 'Čovjeka godine' već 81 godinu, od 1927., a od 1999. titula je preimenovana u 'Osobu godine'. Međunarodni urednik Timea Michael Elliot izjavio je za CNN kako pri odlučivanju i nisu imali velikog izbora. 'Morali bi imati neke prilično uvjerljive razloge da ne izaberemo Baracka Obamu', kazao je.

'On je izvanredna priča koja je okupirala maštu ljudi od Džakarte do Dublina, do Iowe i do New Hampshirea. Postoji stupanj uzbuđenja koji okružuje Obamu koji smo pokušali uhvatiti svojim izborom', rekao je Elliot.

Konkurenti Obami, ove su godine bili američki ministar financija Henry Paulson, francuski predsjednik i trenutačno predsjedavajući EU-a Nicholas Sarkozy, republikanska potpredsjednička kandidatkinja, guvernerka Aljaske Sarah Palin i kreativni direktor svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu Zhang Yimou, uz još 17 osoba u širem izboru, objavio je Time.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene