Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovan prodor

Oko 400 ilegalnih imigranata ušlo u Španjolsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 1.000 subsaharskih imigranata pokušalo je u srijedu prijeći granicu koja razdvaja Maroko od Melille, a oko 400 ih je na kraju uspjelo ući u španjolsku enklavu u jednom od najmasovnijih prodora u taj grad od 2005., prema lokalnim vlastima.

"Više od 1000 subsaharskih imigranata pokušalo je ući u Melillu oko 6 sati ujutro", objasnio je predsjednik autonomnog grada Melille Juan Jose Imbroda na javnom radiju RNE.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

"Mislim da ih je oko 400 uspjelo ući", dodao je on, "što je vrlo znatan broj". "Dolazili su u valovima" do trostruke ograde na granici, sedam metara visoke i 11 kilometara duge, koja tvori polukrug oko mediteranskog grada Melille, na sjevernoj obali Maroka, nastavio je on.

Povratak korijenima: Uvode zakon koji će prisiliti djecu da obavljaju kućanske poslove!

"Dio ograde, vanjski, srušen je" u naletu, rekao je dužnosnik. "Dolazili su u valovima. Marokanske vlasti dobro su surađivale. Civilna garda bila je dobro raspoređena. No, bilo ih je teško zaustaviti", objasnio je Juan Jose Imbroda.

U Melilli je prihvatni centar prenapučen. "Ima oko 2000 smještenih osoba" na 480 mjesta, objasnio je Juan Jose Imbroda u srijedu. "Zamislite kakav ćemo problem imati jutros kad se nađemo s njih još 400 na 2000 koji su već ondje".

Melilla i Ceuta jedine su dvije kopnene granice između Afrike i Europe čime je Španjolska jedna od zemalja najpogođenijih ilegalnom imigracijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene