Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oko 200 vozila s kineskim vojnicima ušlo u glavni grad Tibeta Lhasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine naoružanih policajaca i vojnika patrolira danas ulicama glavnog grada Tibeta Lhase osiguravajući provedbu strogog policijskog sata nakon nasilnih prosvjeda Tibetanaca koji su privukli negativni publicitet na Kinu uoči Olimpijskih igara u Pekingu ovoga ljeta.

Kablovska TV iz Hong Konga izvijestila je da se oko 200 vojnih vozila, svako sa 40 do 60 vojnika u nedjelju uvezlo u Lhasu.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Slika nije dostupna Bili i ministri Na vojnom hodočašću u Mariji Bistrici tisuće vojnika, policajaca i branitelja, ministri molili za blagostanje

Snimka je pokazala uglavnom puste ulice Lhase kojima samo patroliraju oklopna i druga vojna vozila. Svjedoci i dužnosnici potvrdili su kako je stanovnicima naređeno da se ne kreću ulicama.

Agencija Xinhua je izvijestila kako je najmanje 10 civila spaljeno u petak.

Tibetanska vlada Dalaj Lame u izgnanstvu u Indiji priopćila je kako su kineske vlasti ubile najmanje 30 Tibetanaca, a možda čak i 100. Ove brojke nisu mogle biti neovisno provjerene jer je Kina inozemnim medijima ograničila pristup Tibetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene