Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine naoružanih policajaca i vojnika patrolira danas ulicama glavnog grada Tibeta Lhase osiguravajući provedbu strogog policijskog sata nakon nasilnih prosvjeda Tibetanaca koji su privukli negativni publicitet na Kinu uoči Olimpijskih igara u Pekingu ovoga ljeta.


Kablovska TV iz Hong Konga izvijestila je da se oko 200 vojnih vozila, svako sa 40 do 60 vojnika u nedjelju uvezlo u Lhasu.

Vezani članci Ruska vojska, ilustracija Europski dužnosnik smanjio procjene: "Rusija je uz ukrajinsku granicu nagomilala 100.000 vojnika" Slika nije dostupna SLIKE KOJE OBILAZE SVIJET U paklu kojeg proživljavaju ovi ljudi vraćaju nadu

Snimka je pokazala uglavnom puste ulice Lhase kojima samo patroliraju oklopna i druga vojna vozila. Svjedoci i dužnosnici potvrdili su kako je stanovnicima naređeno da se ne kreću ulicama.

Agencija Xinhua je izvijestila kako je najmanje 10 civila spaljeno u petak.

Tibetanska vlada Dalaj Lame u izgnanstvu u Indiji priopćila je kako su kineske vlasti ubile najmanje 30 Tibetanaca, a možda čak i 100. Ove brojke nisu mogle biti neovisno provjerene jer je Kina inozemnim medijima ograničila pristup Tibetu.