Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 32 osobe poginule su u sukobima diljem Iraka, dok su američke snage potpomognute borbenim helikopterima nastavile napade na pobunjenike u središtu Bagdada, najsnažnije od početka ofenzive u veljači, javljaju novinske agencije.Sedamnaest osoba poginulo je u većinski sunitskom gradu Muqdadiyi sjeveroistočno od Bagdada, kad je jedna žena bombaš samoubojica ispred regrutnog centra iračke policije aktivirala eksploziv skriven ispod odjeće. Pritom je ranjeno više od trideset osoba, uglavnom mladića koji su se željeli prijaviti u iračke policijske snage, prenosi Reuters.

Vezani članci Spašavanje u Indiji Tragedija u Indiji: U odronu ledenjaka 15 poginulih i više od 160 nestalih, većina radila u hidroelektranama Slika nije dostupna Irak: 34 mrtvih u atentatima na šijitske četvrti Bagdada

Najmanje šest osoba je poginulo, a više od dvadeset ih je ranjeno u eksploziji bombe postavljene pokraj ceste u četvrti al-Gadriya na jugu Bagdada.

U međuvremenu su združene iračke i američke postrojbe pokrenule opsežne ofenzivne akcije protiv pobunjenika u bagdadskoj četvrti al-Fadhil za koju se smatra da je jedno od glavnih uporišta militanata.

Prema izvješćima lokalnih medija, u borbama je poginulo najmanje desetero Iračana, među kojima dvoje djece. Zasad nije poznato jesu li žrtve pobunjenici ili civili.

Očevici navode da su saveznički helikopteri tipa Apache ispaljivali rakete na zgrade u četvrti u kojima su se skrivali pobunjenici, dok su pobunjeničke snage uzvraćale vatrom iz strojnica.

Cilj operacije savezničkih vojnika je uništavanje uporišta
pobunjeničkih skupina koje se smatra odgovornima za nasilje u glavnom gradu.

Lokalni mediji međutim javljaju da su američki helikopteri gađali stambene i poslovne zgrade, te da su američki vojnici bacali granate sa suzavcem.