Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici pakistanskih talibana, povezanih s Al-Kaidom, objavili su da su njihovi ljudi 'odrubili glavu' poljskom inženjeru koji je krajem rujna prošle godine bio otet na sjeverozapadu Pakistana.


Pogubljenje poljskog taoca Pjotra Stanczaka potvrdio je u Muenchenu, na marginama konferencije o sigurnosti, i poljski premijer Donald Tusk, pozivajući se na neslužbene informacije pakistanskih izvora. 'Pogubljenje je izvršeno u petak navečer', rekao je u telefonskom razgovoru Suhail Ahmed, čelnik pakistanskih talibana koji su prisegnuli vjernost mreži Osame bin Ladena.

Pošto je Tusk u petak navečer javno obznanio da njegova vlada ne želi 'platiti otkupninu', 'sazvali smo šuru (tradicionalna skupština) na kojoj smo većinom glasova odlučili da više nećemo pregovarati', rekao je čelnik pakistanskih talibana. Stanczak je pogubljen u plemenskom okrugu Južnom Waziristanu, uporištu talibana.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljena snimka odrubljivanja glave otetog Poljaka Slika nije dostupna Al Qaeda poziva na napade na Izrael i na Zapad