Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba dobiti 6 udaraca bičem

Muslimanki ne gine bičevanje jer je popila pivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgođeno je bičevanje prve žene u Maleziji koja je osuđena jer je popila pivo. Kaznu ipak neće izbjeći.

32-godišnja Kartika bila je na putu prema ženskom zatvoru kada su je policajci vratili kući. Trebala je biti bičevana jer je popila pivo u noćnom klubu. Šibanje je odgođeno, ali kazna nije ukinuta. Manekenka, muslimanka i majka dvoje djece prva je žena u Maleziji nad kojom će biti izvršena kazna Islamističkog suda. Šest udaraca bičem dobit će nakon kraja svetog muslimanskog mjeseca Ramazana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Slika nije dostupna 'Želi bičevanje' Odgođeno bičevanje žene osuđene jer je pila pivo

'U vrijeme svog uhićenja, željela sam se nekako nagoditi. Požalila sam što sam pila alkohol u muslimanskoj zemlji, i da je to podiglo toliku prašinu oko religije. Još sam više zažalila kada je moj otac stigao u Singapur, to mi je stvorilo dodatni pritisak jer sam povrijedila njegov ponos', rekla Kartika Seri Dewi Shukarnor, koja je osuđena na šest udaraca bičem. 'Optužena je javno, uhvaćena na javnom mjestu, pila je u javnosti, s obzirom da je ovo prvi takav slučaj, zašto i kažnjavanje ne bi bilo javno kao primjer drugima?', dodao je njezin otac Shurkanor Mutalib.

Kartika se na presudu nije žalila. Dio političara i organizacija za ljudska prava, u većinski muslimanskoj zemlji kritizirao je presudu Islamskog suda pozivajući da se odustane od takvog kažnjavanja. U malezijskim klubovima i kafićima toči se alkohol, a konobari nisu obvezni pitati goste koje su vjeroispovijesti kad ih poslužuju pićem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene