Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa Benedikt XVI. otići će na Bliski Istok

'Odlazim u Svetu zemlju kao hodočasnik mira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je rekao u subotu da će sljedećeg tjedna otići na Bliski Istok kao hodočasnik mira u područje kojim vlada nepovjerenje, nesigurnost i strah.

'Za nekoliko dana ću imati privilegij posjetiti Svetu Zemlju. Tamo odlazim kao hodočasnik mira', rekao je tijekom primanja članova američke karitativne udruge Papal Foundation.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uloga Al Qaide? Osama bin Laden ostao bez riječi Slika nije dostupna Bez nade i perspektive Mladost i tehnologija pokrenuli revoluciju na Bliskom istoku

Mjesto rođenja i uskrsnuća Gospodina

'To područje je mjesto rođenja i uskrsnuća našeg Gospodina, sveto mjesto triju svjetskih monoteističkih religija, a tijekom više od 60 godina je bilo poprište nasilja i nepravdi. To je pridonijelo stvaranju ozračja nepovjerenja, nesigurnosti i straha, gdje su se često sukobljavali susjed sa susjedom i brat s bratom', dodao je.

Benedikt XVI. odlazi u Jordan i Izrael od 8. do 15. svibnja i on će biti treći Papa koji odlazi u Svetu zemlju, nakon posjeta Pavla VI. 1964. i Ivana Pavla II. 2000. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene