Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabra tinejdžerica

Odbila nositi identifikacijsku karticu pa je izbacili iz škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teksaška tinejdžerica Andrea Hernandez (15) izbačena je iz srednje škole nakon što je odbila nositi oko vrata čipiranu identifikacijsku karticu.

Nošenje ove kartice je obvezno za sve učenike škole John Jay High School’s Science and Engineering Academy u San Antoniju jer se na taj način kontrolira njihovo kretanje tijekom boravka u toj ustanovi.

Nakon što je školski odbor donio odluku da se djevojka izbaci, sud je ipak odlučio da joj se privremeno dopusti pohađanje nastave.

Hernandez je odbila nositi karticu jer smatra kako je riječ o sotonističkom obilježju koje je u neskladu s njezinim vjerskim principima. Rekla je i kako se radi o udaru na njezinu privatnost. Karticu je nazvala 'obilježjem zvijeri'.



Sud će početkom prosinca donijeti konačnu odluku o tome ima li Hernandez pravo ne nositi karticu u školi. Ukoliko presudi u njezinu korist bit će to presedan koji će olakšati donošenje odluka u sličnim budućim slučajevima.

Ova škola je jedna od rijetkih koje imaju ovakav GPS sustav praćenja kretanja učenika po školi. Radi se o pilot projektu kojim se želi zaštititi sigurnost učenika u školama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene