Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije željela nauditi djeci

Odbila kemoterapiju kako bi rodila blizance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo par sati prije operacije agresivnog tumora, Rachel Crossland saznala je da nosi blizance.

'Bila sam očajna' kaže Rachel. 'Prije sam bila zabrinuta jedino za svoj život. A sada sam željela zadržati svoju djecu, ali nisam znala kako to učiniti.' Liječnici su joj rekli da je tumor na mjehuru veličine loptice za golf, te da će nakon operacije trebati kemoterapiju i radioterapiju.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Dojenje smanjuje rizik oboljenja od raka dojke

'Liječnici su upozorili kako bi kemoterapija tijekom trudnoće jako loše mogla utjecati na bebe. No bila sam u 13 tjednu trudnoće i nisam ni razmišljala da pobacim i nastavim borbu s rakom. To je bila prekretnica i odlučila sam riskirati.'

I tako je 29-godišnja majka odbila kemoterapiju jer nije željela nauditi svojoj još nerođenoj djeci. Njena najveća briga tada je bila kako će se njezin muž brinuti za troje starije djece u slučaju da ona ne dobije bitku s opakom bolešću. 'Podsvjesno sam razmišljala o tome da možda neću uspjeti i da sam donijela krivu odluku. U jednom trenutku razmišljala sam da ću ako umrem, a blizanci prežive, svojemu mužu na brigu ostaviti petero djece', prisjeća se teških trenutaka Rachel.

Unatoč malim šansama i velikom riziku, podvrgnuta je kirurškom odstranjivanju tumora. Nakon operacije patila je od mučnina i nesvjestice, ne znajući radi li se o simptomima bolesti ili trudnoće. U 32 tjednu postala je toliko bolesna da je završila u bolnici. Rodila je uz pomoć carskog reza i pod anestezijom, no začudo sve je prošlo u najboljem redu. 'Vidjela sam da su bebe dobro i da su preživjele unatoč svim nevoljama. One su moje malo čudo. Toliko mi je drago da je sve prošlo u redu. Sada se samo želim vratiti kući i brinuti za svoju djecu', dodaje Rachel.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene