Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od sutra normalizacija letova

Nakon suda obustavljen štrajk Lufthansinih pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk pilota koji je prekinuo letove Lufthanse obustavljen je u danas kasno popodne nakon rasprave na sudu.

Lufthansa je najavila da će zbog najavljenog četverodnevnog štrajka ovoga tjedna morati otkazati 3200 letova i obratila se sudu za radno pravo u Frankfurtu da izda nalog za prekid štrajka tvrdeći da je kampanja sindikata 'pretjerana'. Dvije su se strane pred sucem dogovorile nastaviti razgovore a Lufthansa će u utorak nastaviti s letovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

>> Piloti Lufthanse od ponoći u štrajku, prijeti kaos

Sindikat pilota Vereinigung Cockpit (Udruženje cockpit) rekao je da će pozvati svoje članove da se vrate na posao i obvezao se obustaviti štrajk do 8. ožujka dok se održavaju razgovori o plaćama i sigurnosti radnih mjesta. Sindikat pokušava zaustaviti Lufthansinu milansku podružnicu da preuzme Lufthansine rute jer svoje pilote plaća manje. Piloti njemačke nacionalne zrakoplovne kompanije Lufthanse počeli su štrajk u ponoć u ponedjeljak jer uprava nije odgovorila na njihove uvjete o sigurnosti radnih mjesta i povišicama plaća a štrajk je trebao trajati do četvrtka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene