Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palestinci ne odustaju od svog zahtjeva

Obustava gradnje židovskih naselja preduvjet pregovora s Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestincima obustava gradnje židovskih naselja preduvjet za pregovore s Izraelom.

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

>> Svaka jednostrana akcija Palestine, pokrenut će akciju Izraela'

Palestinski dužnosnici američkom izaslaniku za Bliski istok tvrde da je obustava gradnje židovskih naselja preduvjet za "bilo kakve" pregovore s Izraelom.

"Svaki pregovori ili razgovori zahtijevaju prekid naseljavanja", rekao je novinarima glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat pošto se izaslanik George Mitchell sastao s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramali.

Mitchell, koji se prije navečer sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, rekao je da će SAD, unatoč tomu što Netanyahu nije na 90 dana produžio obustavu gradnje, "ustrajati" u naporima da vidi neovisnu i samoodrživu palestinsku državu koja živi pored sigurnog Izraela.

Washington je još prije nenadano promijenio taktiku najavivši da više neće tražiti produženje obustave gradnje židovskih naselja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene