Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netanyahu upozorava

'Svaka jednostrana akcija Palestine, pokrenut će akciju Izraela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu upozorio je u nedjelju palestinsku samoupravu da ne poduzima 'jednostrane poteze', aludirajući na planove postizanja međunarodnog priznanja palestinske države bez mirovnog sporazuma s Izraelom.

'Ne postoji zamjena za pregovore između Izraela i palestinskih vlasti', rekao je premijer tijekom govora u Jeruzalemu. 'Svaka jednostrana palestinska akcija će pokrenuti jednostranu akciju Izraela', upozorio je i ponovno pozvao palestinsku samoupravu na bezuvjetni nastavak pregovora, prekinutih prije blizu godinu dana. Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat rekao je ranije u nedjelju da će Palestinci od tražiti priznanje od Vijeća sigurnosti UN-a.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

>> Izrael spreman 'bilo kada' i 'bilo gdje'

'Odlučili smo se obratiti Vijeću sigurnosti kako bismo dobili podršku za osnivanje neovisne palestinske države u granicama iz lipnja 1967. tj. prije izraelske okupacije', rekao je Erekat. Nastavak pregovora zapinje na pitanju izraelskog naseljavanja, jer Palestinci traže potpuni prekid naseljavanja na okupiranoj Zapadnoj obali, ali Netanyahuova vlada nudi samo djelomično zaleđivanje gradnje i želi nastavak dijaloga bez preduvjeta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene