Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani brojni letovi

Oblak pepela iz vulkana Calbuca stigao do juga Brazila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oblak pepela iz čileanskog vulkana Calbuca koji je eruptirao u srijedu nakon pola stoljeća neaktivnosti, stigao je u subotu do južnog Brazila prisilivši avioprijevoznike da otkažu brojne letove prema glavnim gradovima Čilea, Argentine i Urugvaja.

Calbuco se smatra jednim od najopasnijih vulkana u čileanskom lancu koji ih broji oko 2000. Neaktivan 54 godine vulkan je srijedu i četvrtak eruptirao dvaput u 24 sata. Prva erupcija u srijedu izazvala je divovsku gljivu pepela visine 17 kilometara. Čileanska vlada proglasila je crveni stupanj uzbune u regiji te odande evakuirala više od 6500 stanovnika.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

Agencije javljaju da su se neke kuće srušile pod teretom pepela, a poremećen je i zračni promet. Najteže je pogođen argentinski zračni promet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene