Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Panika u Bijeloj kući

Obavještajne službe procijenit će rizik dokumenata pronađenih na Trumpovu imanju

Pretres kuće Donalda Trumpa - 9
Pretres kuće Donalda Trumpa - 9 Foto: Afp
Američka obavještajna zajednica procijenit će koliku potencijalnu opasnost po nacionalnu sigurnost predstavlja iznošenje povjerljivih dokumenata iz Bijele kuće, a koje je savezna policija (FBI) zaplijenila na imanju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, stoji u pismu u koje je agencija Reuters imala uvid.

Nakon što je američka savezna policija na imanju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zaplijenila povjerljive dokumente iz Bijele kuće, obavještajci su najavili procjenu potencijalnog rizika za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Joe Biden Uzeti neki materijali Agenti FBI-ja pretražili Bidenov ljetnikovac zbog tajnih dokumenata: Poznati rezultati pretrage

Pismo koje su potpisale obavještajne službe otkriva da ministarstvo pravosuđa i DNI (National Intelligence Director) "zajednički procjenjuju povjerljivost" materijala zaplijenjenog na Trumpovu imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Američka vlada pronašla je više od 300 dokumenata s oznakama tajnosti na imanju bivšeg predsjednika uključujući materijal CIA-e, Agencije za nacionalnu sigurnost i FBI-ja

Ministarstvo pravosuđa u petak je reklo da otvara istragu protiv Trumpa zbog iznošenja povjerljivih dokumenata iz Bijele kuće i njihova ilegalna čuvanja na imanju jer se vjeruje da je on ilegalno zadržao dokumente od kojih su neki imali informacije o ljudskim izvorima, a one se smatraju među najvećom tajnom u SAD-u.

Početnu seriju od više od 150 dokumenata označenih kao tajne pronašao je Nacionalni arhiv SAD-a u siječnju, izvijestile su novine. Trumpovi suradnici dali su američkom Ministarstvu pravosuđa drugi set u lipnju, a treća serija zaplijenjena je u raciji FBI-a ranije ovog mjeseca.

Pretraga je izvedena u sklopu federalne istrage o tome je li Trump protuzakonito iznio i čuvao dokumente otkako je napustio dužnost u siječnju pošto je izgubio predsjedničke izbore te je li sprječavao istragu.

Član republikanske stranke, Trump je naznačio da je spreman ponovno se natjecati na predsjedničkim izborima u 2024., a za pretres koji je proveo FBI rekao je da je politički motiviran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene