Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barack Obama pozdravio je dvostranačku potporu koju je Senat pružio ratifikaciji sporazuma Novi START, kao i drugim važnim zakona prihvaćenim na sjednici Kongresa.


U šest tjedana nakon teškog poraza demokrata na kongresnim izborima početkom studenoga, Obamina administracija i demokratski čelnici Kongresa uspjeli su ostvariti više ključnih zakonodavnih pobjeda, uključujući Novi START, produljenje poreznih olakšica i naknada za nezaposlene, ukidanje diskriminacije homoseksualaca u vojsci i jačanje kontrole hrane.

Vezani članci Promjene u 2022. Osvetnička pornografija postaje kazneno djelo, raste minimalna plaća... Koje nas sve promjene čekaju od 1. siječnja COVID potvrda, ilustracija Mijenja se zakon i uvode visoke novčane kazne za one koji ne primjenjuju odredbe o COVID potvrdama

Obama je na konferenciji za tisak to nazvao 'najproduktivnijim postizbornim razdobljem u više desetljeća' i 'sezonom napretka za Amerikance'.

Briga za narod i održavanje duha

'Mi nismo osuđeni na beskonačni zastoj. Nadam se da ulazeći u novu godinu možemo i dalje voditi brigu o poruci američkog naroda i održati duh zajedničke svrhe', rekao je Obama, naznačujući spremnost za uspješnu kohabitaciju s republikancima koji će u iduće dvije godine kontrolirati Predstavnički dom Kongresa.

Što s homoseksualcima?

Na pitanje novinara kako gleda na to da homoseksualci mogu umirati u obrani SAD-a, a ne mogu se vjenčati s voljenom osobom, Obama je rekao da za sada ne podržava istospolne brakove, već 'snažnu civilnu zajednicu koja im jamči zaštitu i zakonska prava'.

Obama je najavio da će u idućoj godini nastaviti borbu za tzv. Dream Act, koji bi omogućio stjecanje državljanstva ilegalnim imigrantima koji su u SAD došli kao djeca, a studiraju na fakultetu ili su u vojsci. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju