Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi START

Obama novim zakonima pokazao socijalnu stranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama pozdravio je dvostranačku potporu koju je Senat pružio ratifikaciji sporazuma Novi START, kao i drugim važnim zakona prihvaćenim na sjednici Kongresa.

U šest tjedana nakon teškog poraza demokrata na kongresnim izborima početkom studenoga, Obamina administracija i demokratski čelnici Kongresa uspjeli su ostvariti više ključnih zakonodavnih pobjeda, uključujući Novi START, produljenje poreznih olakšica i naknada za nezaposlene, ukidanje diskriminacije homoseksualaca u vojsci i jačanje kontrole hrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život?

Obama je na konferenciji za tisak to nazvao 'najproduktivnijim postizbornim razdobljem u više desetljeća' i 'sezonom napretka za Amerikance'.

Briga za narod i održavanje duha

'Mi nismo osuđeni na beskonačni zastoj. Nadam se da ulazeći u novu godinu možemo i dalje voditi brigu o poruci američkog naroda i održati duh zajedničke svrhe', rekao je Obama, naznačujući spremnost za uspješnu kohabitaciju s republikancima koji će u iduće dvije godine kontrolirati Predstavnički dom Kongresa.

Što s homoseksualcima?

Na pitanje novinara kako gleda na to da homoseksualci mogu umirati u obrani SAD-a, a ne mogu se vjenčati s voljenom osobom, Obama je rekao da za sada ne podržava istospolne brakove, već 'snažnu civilnu zajednicu koja im jamči zaštitu i zakonska prava'.

Obama je najavio da će u idućoj godini nastaviti borbu za tzv. Dream Act, koji bi omogućio stjecanje državljanstva ilegalnim imigrantima koji su u SAD došli kao djeca, a studiraju na fakultetu ili su u vojsci. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene