Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica slavnog govora

Obama: King je ponudio put spasa potlačenima i tlačiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama održao je govor povodom 50. obljetnice slavnog govora Martina Luthera Kinga.

Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama u srijedu je pozitivno ocijenio baštinu Martina Luthera Kinga koji je, rekao je, 'ponudio put spasa potlačenima i tlačiteljima'.

Pročitajte i ovo Dan žena - 4 rušenje stereotipa Obilježavanju Dana žena pridružili se i strani radnici: "Osjećam se sigurno ovdje" Slika nije dostupna Jednaka prava za sve Obama s istog mjesta i u isto vrijeme obilježava govor Martina L. Kinga

>> Obama s istog mjesta i u isto vrijeme obilježava govor Martina L. Kinga

Pedeset godina nakon govora 'Sanjam' pastora iz Atlante, na istom mjestu u Washingtonu prvi crni predsjednik SAD-a je rekao da su 'njegove riječi vječne, posjeduju moć i proročki značaj i nemaju premca u naše vrijeme'.

Istaknuvši kako 'žrtva' Kinga i njegovih kolega u 'maršu na Washington' za rasnu jednakost nije bila uzaludna, odao je počast mnogim nepoznatim ljudima koji su se dugi niz godina uporno borili za građanska prava.

'Zbog toga što su oni marširali, gradske skupštine su se promijenile, parlamenti u državama su se promijenili, Kongres se promijenio i, na koncu, i Bijela kuća se promijenila', istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene