Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama ima razumijevanja za bijes prosvjednika na Wall Streetu, rekao je njegov glasnogovornik.


Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney povezao je taj fenomen s financijskom deregulacijom koju su najavili republikanski protivnici predsjednika SAD-a.

'Predsjednik je izrazio razumijevanje za nezadovoljstvo koje prosvjedi pokazuju i predstavljaju', rekao je Carney novinarima u zrakoplovu kojim je američki predsjednik putovao iz Washingtona u Asheville u Sjevernoj Karolini, gdje je krenuo na trodnevnu autobusnu turneju susreta s prosječnim Amerikancima.

Carney je kazao kako 'postoji veza između frustracija srednje klase zbog stanja gospodarstva ... i nezadovoljstva koje mnogi Amerikanci osjećaju zbog predodžbe da je Wall Street u prošlosti postupao po pravilima različitim od ostatka Amerike, a onda mu je savezna vlada pomogla kako bi spriječila kolaps financijske industrije'.

U govoru u Ashevilleu predsjednik Obama je republikance nazvao 'stankom - Ne', nakon što su njihovi senatori prošlog tjedna blokirali razmatranje njegovog plan zapošljavanja. Također je optužio svoje protivnike da brane bankare s Wall Streeta, mete pokreta Okupirajmo Wall Street.

Obama je ocijenio da njegovi protivnici nemaju plan za pokretanje zapošljavanja, osim povratka na 'dobra stara vremena prije financijske krize, kada je Wall Street ispisivao vlastita pravila' funkcioniranja. (Hina)

Vezani članci Vesna Ramljak, zaposlenica Klinike za tumore Liječnica u zagrebačkoj Klinici za tumore: ''Ovdje vlada trgovina strahom. Ne možemo našim pacijentima više biti ljudi od povjerenja'' Dr. Karolina Bolanča Čulo Zaposlenici Klinike za tumore izašli na ulicu, liječnica završila na hitnoj nakon navodnog napada Zadravec: "Optužena sam da odbijam raditi svoj posao"