Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Važno je učinkovito djelovati'

Obama i Merkel za što prije rješenje krize u Euro zoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel drže da je važno riješiti krizu u euro zoni radi podrške svjetskom gospodarstvu, objavila je Bijela kuća nakon telefonskog razgovora dvoje čelnika.

'Predsjednik je razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o krizi u euro zoni', prije summita čelnika zemalja monetarne unije u četvrtak, i složili su se kako je 'važno učinkovito djelovati na tu krizu, kako bi se potaknuo gospodarski oporavak u Europi, kao i svjetsko gospodarstvo', naglasila je Bijela kuća.

Taj telefonski razgovor Obame i Merkel, nešto više od mjesec dana nakon što su njemačkoj kancelarki ukazane sve počasti tijekom službenog posjeta Washingtonu, obavljen je dok je Merkel ugasila sve nade u veliku reformu euro zone na summitu u četvrtak. Kancelarka je u utorak upozorila da neće biti velikog spektakularnog napretka tijekom tog summita, sazvanog u trenutku kada se postavlja pitanje prekida otplate grčkog duga. (HIna)

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Slika nije dostupna Robert Fico Slovački premijer: "Čaša strpljenja glede imigracije počela se prelijevati"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene