Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili prekid vatre ili sankcije

Obama i Merkel dogovorili nastavak pritiska na Rusiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama i njemačka kamcelarka Angela Merkel u petak su u telefonom razgovoru usuglasili da će nastaviti pritisak na Rusiju kako bi ublažila krizu u Ukrajini ili se suočila s novim ekonomskim sankcijama.

U izjavi Bijele kuće istaknuto je da su Obama i Merkel izrazili potporu diplomatskim naporima kojima se želi dogovoriti novi prekid vatre u istočnoj Ukrajini, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

"Naglasili su da Rusija mora poduzeti hitne korake na deeskalaciji sukoba u istočnoj Ukrajini. Predsjednik i kancelarka usuglasili su se da Sjedinjene Države i Europska unija trebaju poduzeti daljnje koordinirane mjere kako bi nametnuli troškove Rusiji ukoliko ne poduzme korake prema deeskalaciji", priopćila je Bijela kuća.

Ukrajina: Hollande i Merkel traže od Putina da prisili separatiste na pregovore

Sjedinjene Države i EU zaprijetili su da će postrožiti sankcije Rusiji ako ne obuzda proruske separatiste koji se na istoku Ukrajine bore protiv vladinih snaga, no Moskva tvrdi da ih ne podupire. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene