Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljivi trenuci u užasu rata

VIDEO Novozelandski vojnik mislio da će zarobiti Ruse, a dočekalo ga najljepše iznenađenje: "Brate moj!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Dobrovoljni vojnik s Novog Zelanda na bojištu je u podrumu pronašao zarobljenog prijatelja za kojeg je mislio da je već odavno mrtav.

Novozelandski vojnik na bojištu u Ukrajini pronašao je prijatelja, ukrajinskog vojnika za kojeg je mislio da je mrtav jer već nekoliko mjeseci nije ništa čuo od njega.

Kane Te Tai bivši je vojnik novozelandske vojske koji se dobrovoljno pridružio ukrajinskoj vojsci, a na bojištu je već više od pola godine, prenosi 9News.

Snimka prikazuje kako Te Tai s vojnicima ulazi u podrum i čovjeku govore da podigne ruke u zrak i da se preda, misleći kako su pronašli Rusa.

Pročitajte i ovo Ispraćaj Dmitra Kotsiubailoa Imao je 27 godina Tisuće Ukrajinaca oprostilo se od jednog od najpoznatijih zapovjednika: Prvi je titulu heroja dobio za života

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnik Oleksandr Video koji je užasnuo svijet Majka smaknutog ukrajinskog junaka: "Saša! To je naš Saša! Vrištali smo zbog snimke"

Čovjek je prepoznao engleski jezik i odgovorio: "Novi Zeland? Novi Zeland!", a zatim ga je Te Tai prepoznao i uzviknuo: "Moj brate!" 

O svemu je na društvenim mrežama progovorio Te Tai: "Prije nekoliko dana uspješno smo napali ruske položaje i započeli s čišćenjem bunkera i podruma, prepoznao sam prijatelja za kojeg sam mislio da su ga ubili Rusi kada su upali u njegovu kuću."

"Bila je to najbolja stvar koja mi se dogodila u ovom užasnom ratu" poručio je Te Tai.

Videozapis pogledajte u nastavku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene