Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP)
Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP)

Tijelo ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija spaljeno je u velikoj peći u rezidenciji konzula Saudijske Arabije u Istanbulu, javlja televizija Al Jazeera.


Novi dokumentarac pokazuje da su turski istražitelji pronašli i tragove krvi ubijenog u uredu saudijskog konzula.

Vezani članci Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Erdogan snimku mučnog ubojstva novinara poslao na više adresa, a turski list objavio zašto tijelo nikada neće biti pronađeno Prosvjed zbog ubojstva Jamala Khashoggija (Foto: AFP) Pokušali srušiti nadzornu kameru: Zaposlenici konzulata pokušavali zataškati ubojstvo novinara

Turske vlasti pratile su vatru u vanjskoj velikoj peći u danima kada su u dom konzula donsene vreće u kojima su, kako se vjeruje, bili dijelovi Khashoggijeva tijela, koji je ubijen u konzulatu nekoliko stotina metara dalje.

Al Jazeera je razgovarala s radnikom koji je napravio peć i koji je istaknuo kako je ona napravljena po specifikacijama saudijskog konzula. Ona je morala biti duboka i izdržati temperature više od 1000 Celzijusevih stupnjeva – dovoljno vruće da topi metal.

Vlasti navode kako su pečene i vreće pune životinjskog mesa u istoj peći kako bi se prikrilo kremiranje tijela saudijskog novinara.

Turske vlasti također su našle tragove Khashoggijeve krvi na zidovima ureda saudijskog konzula nakon što je uklonjena boja koju su nanijeli pripadnici tima ubojica nakon smrti kolumnista Washington Posta 2. listopada prošle godine.

Strastvenim poljupcem na utakmici 45-godišnja glumica potvrdila vezu s čak 20 godina mlađim dečkom

Noćna akcija HGSS-a: Spasili dvojicu planinara koji su zapeli na Velebitu bez opreme