Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je i danas novi potres od 7,1 po Richteru zatresao Japan, izdano je upozorenje za tsunami. Ubrzo se Japan zatresao ponovno i to na 7,4. Oba su se potresa dogodila u blizini Kumamotoa.


Potres magnitude 7,1 pogodio je u subotu rano ujutro po lokalnom vremenu južni Japan, zbog čega je izdano upozorenje na tsunami, koje je kasnije ukinuto, a nema izvještaja o nikakvim neredovitim pojavama u trima nuklearnim centralama u tom području.

Vezani članci Automobilom naletio na grupu djece (Foto: AFP) Automobilom naletio na djecu iz vrtića: Poginulo dvoje, 13 ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Japanski car i carica (Foto: AFP) Prvi carski pozdrav novog japanskog cara: S obitelji građanima mahao s balkona palače

Za sada nema izvješća o žrtvama potresa čiji je epicentar u blizini grada Kumamoto, na dubini of 40 kilometara, objavio je Američki geološki institut (USGS).

U potresu u istoj regiji jakosti 6,4 u četvrtak poginulo je devetero ljudi, a ozlijeđeno najmanje 1000.

"Potres u četvrtak mogao je biti prethodno podrhtavanje za ovaj", rekao je Shinji Toda, profesor na Sveučilištu Tohoko, nacionalnoj radio-televiziji NHK.

Japanska meteorološka agencija rekla je da je potres bio magnitude 7,1 i prvo je izdala upozorenje na tsunami i pozvala ljude da napuste obalna područja uz mora Ariake i Yatsushiro.

NHK je rekao da je upozorenje nagovijestilo moguće valove od jednog metra. Upozorenje je kasnije ukinuto. (Hina)