Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginule dvije osobe

Novi napadi vojske na sirijske gradove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske vojne snage u ponedjeljak su pokrenule nove operacije u Homsu i lučkom gradu Latakiji u kojima su ubijene dvije osobe što pokazuje da je režim odlučan u nakani da prosvjede, koji su počeli prije pet mjeseci, uguši u krvi.

U ponedjeljak su vojne snage uz potporu tenkova prodrle do nekoliko odredišta u regiji Homs. 'Vojska je počela s progonima i uhićenjima', a u snajperskoj pucnjavi ubijen je stariji muškarac, izvijestio je sirijski Ured za obranu ljudskih prava. Druga sirijska nevladina organizacije izvijestila je kako su u grad 'Hulu ušli mnogobrojni tenkovi' te da se ondje 'čuje pucnjava iz strojnica'.

Aktivisti Sirijske revolucionarne unije objavili su da je u ponedjeljak u granatiranju stambenih četvrti Latakije ubijen 22-godišnji Ahmad Sufi. I u Latakiji se nastavlja represija nakon jučerašnje vojne akcije s mora na taj lučki grad. U napadu u nedjelju ondje je ubijeno 26 osoba. 'Progoni, uhićenja i pucnjava nastavljaju se u gradu, a na gotovo svim krovovima razmješteni su snajperisti', stoji u priopćenju Ureda za obranu ljudskihi prava. (Hina)

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene