Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od tisuću poljoprivrednika s Krete i grčki policajci sukobili su se, drugi dan zaredom, u atenskoj luci Pireju, priopćeno je iz policijskog izvora.


Incidenti su počeli kad je poljoprivrednike, koji su se spremali izaći iz luke i na traktorima krenuti prema središtu Atene kako prosvjedovali protiv preniskih otkupnih cijena svojih proizvoda, opkolila policijska postrojba. Prosvjednici su počeli gađati kamenjem, a odgovor je stigao u obliku suzavca. 

Poljoprivrednici su u Pirej stigli u ponedjeljak trima brodovima i namjeravali su traktorima krenuti prema središtu Atene. Grčke su vlasti priopćile da Krećani mogu prosvjedovati u glavnom gradu, ali samo pješice.

Vezani članci Slika nije dostupna PAKAO NA ZEMLJI: Pucačina trajala 3 sata Slika nije dostupna U sukobu s huliganima i desničarima ozlijeđena 44 policajca

U ponedjeljak je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno, a četiri osobe su privedene kad su poljoprivrednici pokušali probiti policijsku zapreku. Grčki poljoprivrednici prosvjeduju diljem zemlje već 11 dana. Pritom su na nekoliko mjesta uzrokovali prometni kaos i blokirali neke granične prijelaze.