Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na navodni ukrajinski napad

Putin na Krim poslao napredni proturaketni sustav!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija opužuje Ukrajinu za napad na ključnu infrastrukturu, Ukrajina poriče napad, no Rusija ipak šalje proturaketne sustave na Krim.

Tenzije oko Krima ponovno rastu što se očituje i u naredbi ukrajinskoj vojsci da bude na najvišem stupnju pripravnosti. Ta je naredba došla nakon što je Rusija prije dva dana optužila Ukrajinu da je izvršila napad na njihovu strateški važnu infrastrukturu.

Pročitajte i ovo Požar na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom Ilustracija RAT U UKRAJINI Putin oštro zaprijetio Zapadu, Ukrajinci: "Rusi pripremaju tajnu mobilizaciju"

Danas je Rusija na anektirani poluotok Krim razmjestila napredni proturaketni obrambeni sustav S-400, izvijestile su u petak ruske novinske agencije, pozivajući se na priopćenje ruskoga ministarstva obrane.

Cijeli ovaj razvoj događaja predstavlja novi raskorak u odnosima dviju zemalja koje su ionako napeti otkako je 2014. Rusija anektirala Krim.

NATO-ov visoki dužnosnik rekao je za CNN kako su u Savezu duboko zabrinuti zbog ovih događaja te pozivaju Ruse da povuku 'protuzakonitu i nelegitimnu aneksiju Krima'.

Medvedev: Rusija bi mogla prekinuti diplomatske odnose s Ukrajinom

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u petak kako bi Moskva mogla biti primorana prekinuti diplomatske odnose s Ukrajinom ako se produbi kriza oko navodnog upada ukrajinskih sabotera na Krim.

Medvedev je najavio takav potez nakon što je predsjednik Vladimir Putin ranije ovog tjedna optužio Ukrajinu za pokušaj terorističkog napada na Krim, ukrajinski poluotok koji je Rusija anektirala 2014. godine. Ukrajina je odbacila te optužbe.

Medvedev smatra kako je prekid diplomatskih veza s Kijevom jedna od opcija, no nije donesena takva odluka.

"Ne bih htio da to tako završi, ali ako neće biti drugog načina da utječemo na situaciju, predsjednik bi mogao donijeti takvu odluku", rekao je Medvedev, objavljeno je u transkriptima na internetskoj stranici ruske vlade.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene