Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom

Aktualno Galerija Požar na Krimu Požar na Krimu Foto: HANDOUT / GOVERNMENT OF SEVASTOPOL / AFP Požar na Krimu - 1 Požar na Krimu - 1 Foto: Screenshot Požar na Krimu - 5 Požar na Krimu - 5 Foto: Screenshot Požar na Krimu - 4 Požar na Krimu - 4 Foto: Screenshot +6 Požar na Krimu - 3 Galerija 1/11 >>
Požar u skladištu goriva u krimskom lučkom gradu Sevastopolju, koji je po prvim informacijama izazvao napad dronom, ugašen je, rekao je sevastopoljski guverner Mihail Razvožajev kojeg je instalirala Moskva.

Vatra jed progutala dio skladište goriva kod lučkoga grada Sevastopolja na okupiranom ukrajinskom Krimu, iznad kojega se satima izdizao visok stup dima.

Do požara je došlo, kako tvrde Rusi, nakon navodnog ukrajinskog napada dronovima. Ukrajinska strana to je odbacila kazavši da nema nikakvih informacija o odgovornosti.

"Požar otvorenog prostora ugašen je na području od 1000 četvornih metara", rekao je na Mihail Razvožajev na komunikacijskoj platformi Telegram.

Ranije je rekao da nitko nije ozlijeđen i da je prema prvotnim informacijama skladište pogođeno dvama dronovima.

Sergej Aksjonov, kojega je Rusija postavila za šefa Krima, na Telegramu je kazao da su snage protuzračne obrane i elektronskog ratovanja u subotu oborile dvije bespilotne letjelice iznad Krimskog poluotoka."Nema žrtava ili uništavanja", rekao je.

Snimke ogromnog požara i visokog stupa dima koji se izdiže iznad grada šire se društvenim mrežama. 

Razvožajev, kojeg podupiru Rusi, napisao je ranije na Telegramu da se požar proširio na oko tisuću četvornih metara i da prva izvješća pokazuju da ga je izazvao dron, piše CNN.

Na mjestu nesreće je 18 vatrogasnih brigada i 60 spasilaca. "Požar neće utjecati na opskrbu gorivom u Sevastopolju. Ove rezerve nisu korištene za opskrbu benzinskih postaja gorivom", objavio je Razvožajev, koji je novinarima rekao da su u napadu oštećena četiri rezervoara, koja su izgorjela, navodi agencija Ria Novosti. 

Navodno je riječ o ukrajinskom napadu. Od početka ruske agresije na Ukrajinu lani u veljači Krim, koji je Rusija anektirala 2014. godine, bio je nekoliko puta meta napada dronovima.

Ruski dužnosnici za napade optužuju Ukrajinu. Glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga rekao je da nema nikakvih informacija koje bi sugerirale da je za subotnji požar odgovorna Ukrajina.

Okupacijske vlasti Sevastopolja nisu evakuirale stanovnike iz područja požara, javlja ruska državna novinska agencija TASS.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini, ilustracija - 3 Rat u Europi Jako raste broj mrtvih u današnjim napadima na Ukrajinu: Među žrtvama ima i djece

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Formalna potvrda Putinov čelični stisak: Potpisao uredbu kojom se za izdaju uvodi doživotna kazna

''Riječ je o požaru 4. klase'', dodao je Razvožajev.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene