Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova tjeralica za Mirjanom Marković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Mirjanom Marković, udovicom Slobodana Miloševića, ponovno će biti raspisana tjeralica te oduzeto jamstvo od 15 tisuća eura, koje će biti uplaćeno u pravosudni proračun Srbije.

Nova tjeralica bit će raspisana na osnovi rješenja o određivanju pritvora od 17. travnja 2003. godine, koje je privremeno bilo ukinuto nakon smrti Slobodana Miloševića, kako bi uz položeno jamstvo od 15 tisuća eura Mirjana Marković mogla prisustvovati njegovu pogrebu u Požarevcu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspisana nova tjeralica za Mirjanom Marković Slika nije dostupna Sud ukinuo jamstvo i tjeralicu za Mirjanom Marković

Prethodnu odluku Okružnog suda o raspisivanju nove tjeralice i oduzimanju jamstva u dva navrata ukidao je Vrhovni sud Srbije. Okružni sud u Beogradu nije Mirjani Marković pokušao, putem međunarodnopravne pomoći, iako je imao saznanja da se ona nalazi u Moskvi, osobno uručiti poziv za suđenje zbog kaznenog djela posredovanja u nezakonitoj dodjeli stana iz fonda srbijanske vlade dadilji njezina unuka. 

Najnoviju odluku Okružni sud je, kako je priopćeno, zasnovao na činjenicama da je okrivljenoj poznato da se protiv nje vodi kazneni postupak, a da ona nije obavijestila sud o promjeni adrese i boravišta, kao i da je njezinim braniteljima uz rješenje kojim je prihvaćeno jamstvo bio dostavljen i poziv za glavnu raspravu potkraj ožujka ove godine, na koju ona nije došla. 

"Okrivljenoj je poznato i da je u tom rješenju navedeno da će iznos jamstva pripasti pravosudnom proračunu ako okrivljena ne dođe na glavnu raspravu i svoj izostanak ne opravda, a da se obrana okrivljene odrekla prava žalbe na to rješenje. Sve činjenice ukazuju na to da je okrivljena bila upoznata da je glavna rasprava bila zakazana za 23. ožujak 2006. godine", navodi se u priopćenju Okružnog suda u Beogradu. 

Usprkos tome što je Okružni sud ukinuo tjeralicu i prihvatio jamstvo, koje je uplatila Socijalistička partija Srbije, Mirjana Marković nije se pojavila na pogrebu svoga supruga u Požarevcu 18. ožujka ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene