Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemački ministar traži da europske novine objave karikature Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar unutarnjih poslova Wolfgang Schaeuble zatražio je od europskih novina da dogovorno objave sporne karikature proroka Muhameda.

Europske bi novine trebale slijediti primjer danskih kolega, izjavio je Schaeuble za magazin koji izlazi kao prilog njemačkog tjednika "Die Zeit".

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Slika nije dostupna Priopćenje na internetu Talibani osudili nove karikature Muhameda

Schaeuble osjeća poštovanje prema činjenici da su danske novine ponovno objavile sporne karikature i očekuje da se Europljani "ne daju podijeliti" u tom pitanju.

"Zapravo bi sad sve europske novine trebale tiskati te karikature uz objašnjenje da to smatramo užasnim, ali da korištenje prava na medijsku slobodu ne može biti razlog za nasilje", izjavio je Schaeuble.

Veliki danski listovi sredinom veljače ponovno su objavili spornu karikaturu proroka Muhameda s bombom u turbanu. Time su reagirali na vijesti o planiranju ubojstva autora karikature. Objavljivanje je, slično kao i prije dvije godine, izazvalo žestoke prosvjede u islamskom svijetu.

Mladi muslimanski useljenici na više su mjesta u Danskoj podmetali požare reagirajući na objavljivanje karikatura.

Schaeuble je izjavio kako je uvjeren da se važnost religije u idućim desetljećima neće smanjiti. "U svijetu 21. stoljeća vjera će zadržati veliku važnost, i to ne samo u kontekstu islama. Ljudima će postati jasno da neće moći izići na kraj bez vjere", izjavio je njemački ministar unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene