Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem lokalnih vlasti

Angeli Merkel poslali račun za izbjeglice od 736.200 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački grad Freiberg poslao je kancelarki Angeli Merkel račun za izbjeglice koji je primio prošle godine, rekao je glasnogovornik istočne savezne pokrajine Saske.

Gradonačelnik Freiburga Sven Krüger poslao je izravno kancelarki Angeli Merkel račun od 736.200 eura utrošenih za integraciju 1700 izbjeglica, prenosi u srijedu list Freie Presse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Merkel: ''Provoditi odmor u zemlji u kojoj si progonjen, to zaista ne ide'' Slika nije dostupna U interesu izbjeglica Merkel: Integrirati izbjeglice u ruralnim područjima

"Kancelarka je u nekoliko navrata obećala da zbog izbjegličke krize neće biti dizanja poreza ili posuđivanja novca, kao i da lokalni proračuni neće snositi nikakve dodatne troškove", rekao je Krüger.

Freiberg, grad s oko 42.000 stanovnika blizu granice s Češkom, primio je razmjerno velik broj izbjeglica. "S nama trenutno živi 1700 tražitelja azila i izbjeglica. To je oko četiri posto ukupnog stanovništva za razliku od jedan posto na razini Njemačke", istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je da za njega to nije isključivo financijsko pitanje, nego je potrebno pokrenuti otvorenu i iskrenu rasprava o financijskom teretu koji je pao na lokalne vlasti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene