Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Danu židovske zajednice

Njemačka zabilježila 4300 kaznenih djela povezanih s ratom u Gazi: "Ovo je sjeme mržnje koje, nažalost, klija"

Marco Buschmann, njemački ministar pravosuđa
Marco Buschmann, njemački ministar pravosuđa Foto: Afp
Njemačke vlasti registrirale su oko 4300 kaznenih djela povezanih s ratom u Gazi, uključujući gotovo 500 nasilnih, otkrio je u nedjelju ministar pravosuđa Njemačke Marco Buschmann.

Ministar pravosuđa Njemačke Marco Buschmann u nedjelju je iznio informacije o broju kaznenih djela povezanih s ratom u Gazi na Danu židovske zajednice u Berlinu, događaju koji je trajao nekoliko dana i kojemu su nazočili njemački visoki dužnosnici, uključujući kancelara Olafa Scholza.

Zakon se u tim slučajevima mora striktno primjenjivati, rekao je Buschmann. Pozvao je ministre unutarnjih poslova saveznih država da promijene policijsku taktiku na prosvjedima i daju prioritet osiguravanju dokaza umjesto deeskalacije.

Buschmann je rekao da su Davidove zvijezde nacrtane na kućama, zabilježen je palež izraelskih zastava, a na demonstracijama stotine prijetnji uništenjem Izraela i ubojstvom Židova.

To "sve ima učinka", rekao je.

Pročitajte i ovo Mjesto prometne nesreće u Tribunju MJEŠTANI ZGROŽENI Tragedija u Tribunju: Na nogostupu vozač usmrtio djevojku (19) pa pobjegao, proglašeno tri dana žalosti

Pročitajte i ovo Obraćanje Aleksandra Vučića - 1 Dan odluke Vučićev SNS proglasio pobjedu na svim razinama izbora u Srbiji: "Kad god vas otpišu, onda se borite još jače"

Židovi se boje govoriti hebrejski u javnosti ili nositi kipu, organizatori otkazuju događanja iz sigurnosnih razloga, a sudjelovanje u životu zajednice opada, dodao je.

“Ovo je sjeme mržnje koje, nažalost, klija”, poručio je Buschmann.

Marco Buschmann, njemački ministar pravosuđa Demonstracija protiv antisemitizma u Berlinu Foto: Afp

Buschmann je podsjetio što je već učinjeno u borbi protiv antisemitizma i antisemitskih radnji - Hamasu je zabranjeno djelovanje, a palestinska skupina Samidoun je raspuštena.

Također, poklič "Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna" zabranjen je na svim jezicima u Njemačkoj jer negira pravo Izraela na postojanje, rekao je.

Buschmann je također od Europske komisije zatražio zabranu internetske prodaje majica s tim sloganom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene