Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Njemačka suspendirala policajce koji su dijelili neonacističke sadržaje, ministar poručio: "Takvim ekstremistima nigdje nije mjesto"

Suspendirani pripadnici policije musobno su putem Whatsapp grupe dijelili slike Adolfa Hitlera, kukastih križeva, fotomontaža izbjeglica u plinskim komorama i drugi sadržaj koji je u suprotnosti s njemačkim ustavom.

Ukupno 29 policajaca u njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji suspendirano je zbog neonacizma i širenja ekstremističke propagande.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija umjetne inteligencije Orwell 1984 Policija tragala za odbjeglom članicom ekstremno lijeve skupine nekoliko desetljeća: Umjetnoj inteligenciji trebalo je 30 minuta

Međusobno su dijelili slike Adolfa Hitlera, kukastih križeva, fotomontaža izbjeglica u plinskim komorama i ostalog sadržaja koji je u suprotnosti s njemačkim ustavom. Istraga je u tijeku, a pokrajinski ministar unutarnjih poslova cijeli slučaj nazvao je "sramotom za policiju".

„Desničarskim ekstremistima i neonacistima nigdje nije mjesto i zaista im nije mjesto u policiji Sjeverne Rajne-Vestfalije. Mora biti odlučnog političkog odgovora“, poručio je pokrajinski ministar unutarnjih poslova Herbert Reul.

Ranije je rekao i da se mogu očekivati otkrića daljnjih slučajeva nakon provjere materijala zaplijenjenog u jučerašnjim pretresima. Sindikat policajaca (GdP) izrazio je ogorčenje zbog prisustva policajaca u radikalno desnim krugovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene