Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Škola evakuirana zbog indicija o mogućem pokolju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon indicija o mogućem pokolju policija je u utorak zatvorila gimnaziju u Kaarstu pokraj Duesseldorfa te je pretresla zgradu.

- Indicije su vrlo tanke i nisu konkretne, ali mi ne želimo ništa prepustiti slučaju, rekao je predstavnik policijske uprave u Duesseldorfu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Kako je priopćeno finska policija je nakon praćenja nekoliko internetskih chatova upozorila njemačke kolege na mogućnost pokolja u Kaarstskoj gimnaziji nakon čega je ova škola danas zatvorena. 

Finska policija od početka mjeseca, kada je u jednoj školi
počinjen pokolj u kojemu je život izgubilo 9 osoba, pomno prati sve sumnjive internetske chatove.

Nakon pretrage škole uspostavilo se da nema naznaka o planiranom pokolju ali je policija još na oprezu.

Na današnji dan prije godinu dana u njemačkom Emsdetenu jedan je srednjoškolac vatrenim oružjem ozlijedio 37 učenika i nastavnika te je na kraju sam sebi oduzeo život.

Njemačka još raspravlja o slučaju planiranog pokolja u jednoj srednjoj školi u Koelnu koji je policija prema vlastitim navodima preduhitrila prošlog tjedna. 

Nakon što je policija obavila razgovor s dvojicom srednjoškolaca koji su putem interneta najavili pokolj jedan
od njih je u petak počinio samoubojstvo bacivši se pod tramvaj.

No kako se jučer pokazalo dvojica srednjoškolaca od 17 i 18 godina već su prije mjesec dana odustali od nakane nakon čega je javnost kritizirala policiju jer nije spriječila samoubojstvo osumnjičenog srednjoškolca. 

Drugi osumnjičeni se trenutačno nalazi u psihijatrijskoj klinici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene