Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački policajci snimljeni su kako tijekom prosvjeda desničara u Hamburgu protiv izbjeglica, na brutalan način na tlo ruše jednu osobu.


Sukobi s policijom u Hamburgu izbili su tijekom anti-imigracijskog marša desničara koji je zabranjen dok se u istom gradu okupilo oko 14.000 ljudi koji su mirnim prosvjedom dali podršku izbjeglicama, javlja RT.

Vezani članci Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjedi u Francuskoj protiv policijskog nasilja, prosvjednici kamenjem i pirotehnikom napali policajce

Prosvjednici su se sa policijom sukobili na glavnom željezničkom kolodvoru, razbijajući prozore, napadajući policajce suzavcem i bacajući pirotehniku.

Veliki val izbjeglica stiže u Njemačku: Ovog vikenda dolazi 40 tisuća ljudi

Priložena snimka je nastala za vrijeme sukoba s policijom, a pokazuje kako skupina policajaca juriša i ruši jednu osobu koja je potom bez svijesti ostala ležati na tlu. Nokautirani muškarac sa snimke, netom prije nego li ga je policajac 'pokosio', stajao je mirno i spuštenih ruku.

Pripadnici policije također su, javlja RT, blokirali su prilaz pripadnicima hitne pomoći koje je pošlo pružiti pomoć onesviještenom muškarcu.

Na snimkama s ulice vide se prosvjednici kako bacaju boce i pirotehniku. U neredima je uhićeno nekoliko desetaka izgrednika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook