Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Migrantice češće žrtve nasilja u obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene iz migrantskih obitelji mnogo su češće žrtve nasilja u obitelji od Njemica, priopćeno je prilikom predstavljanja vladinog akcijskog plana za suzbijanje nasilja u obitelji u Berlinu.

"Migrantice, posebice iz turskih i istočnoeuropskih obitelji, češće su žrtve nasilja u obitelji nego ostatak stanovništva, a i oblici zlostavljanja su teži", rekla je prilikom predstavljanja plana savezna ministrica za obitelj Ursula von der Leyen. Ona je posebice upozorila na težak položaj žena koje su žrtve, među Turcima u Njemačkoj još uvijek raširenog, običaja prisilnog sklapanja brakova.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Izražavaju podršku žrtvama Ženske udruge: "Napad na djecu u Vukovaru motiviran je nacionalnom mržnjom" Pravda za žene - 5 Nasilje nad ženama Zbog nasilnika s pozicije moći vodi borbu kojoj se ne nazire kraj: "Očito se njemu ništa ne može. Tko više ima, taj može sve"

Von der Leyen je najavila pojačanu aktivnost u turskim zajednicama kako bi se pojačala svijest o tome da je nasilje u obitelji nedopustiva pojava.

Ministrica je istodobno upozorila i na nasilje prema djeci i ženama u njemačkim obiteljima.

"Nasilje prema ženama nije pojava na rubu društva nego se dešava svuda oko nas", zaključila je von der Leyen.

Njemačka vlada pokrenula je drugi akcijski plan za suzbijanje nasilja u obitelji koji sadrži 133 mjere poput boljeg informiranja liječnika koji bi ubuduće trebali prijavljivati svaku sumnjivu povredu, posebice kod djece.

Njemačku javnost u posljednje vrijeme potresaju priče o djeci koja su poginula zbog nasilja vlastitih roditelja, za što se okrivljuju i socijalne službe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene